Hjort Mignon med bakte epler og cidrsaus

Oppskrift fra Hellstrøm. Dessverre ingen bilder, da fotografen hadde glemt kamera.
Indrefilet av hjort, beregn ca 150 g pr pers
1 ts einerbær, finhakket
1 ts timian, finhakket
salt og pepper

2 røde epler
2 ss honning
4 ss calvados
2 ss eplecidereddik
1 ss smør

Selleripure:
500 g knollselleri i små terninger
100 g smør
6 dl vann
salt

Del eplene i to og fjern kjernen. Bak eplene sammen med honning og calvados i en kjele i ovnen på 170 grader. Eplene skal bli helt møre. Ta eplene ut av kjelen og hold dem varme. Kok opp sjyen med eplecidereddik. La sjyen koke inn til 2/3 mengde. Sil og visp smøret inn i sjyen. Juster den med salt, søtt og syrlig.
Selleripure: Fres selleriterningene i 50 g smør uten at de får farge. Tilsett vann og la det koke til det meste av væsken har fordampet og sellerien er blitt helt mør. Kjør sellerien til pure i en blender. Visp inn resten av smøret og smak pureen til med salt.
Stek hjortefiletene i stekepanne. Krydre dem med salt, pepper, einebær og timian.

Kommentarer

Populære innlegg