Hallingørret og stekte grønne tomater

Oppskrift fra Hellstrøm. Dessverre ikke bilder da fotografen hadde glemt kamera.
2 store ørreter a 600 - 700 g
200 g grønne druer, syrlige og stenfrie
200 g grønne cherrytomater
1 beger rømme
1 beger yughurt naturelle
saft av 1/2 sitron
1 ts champagne eller hvitvinseddik
salt, sukker, pepper, olivenolje
1 bunt gressløk

Skrap og filter ørretene. Fjern ben og lag små snitt i skinnet.
Bland rømme, youghurt, sitron og eddik i en kjele. Kok opp og la sausen koke i 2 min. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm.
Del cherrytomatene i skiver. Stek tomatskivene og druene i olivenolje. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Krydre ørretfiletene med salt og pepper og stek dem på skinnsiden. Kok opp sausen og bland inn gressløk.

Kommentarer

Populære innlegg