And med mango og vårløk

Dette var en super rett med spennende smaker. Kan virkelig anbefales. Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøm "Enkle og perfekte menyer".

2-3 store andebryst
2 godt modne mangoer
6 g ingefør, finkakket
1 lime
1 ss sukker
20 g hvitvinseddik
1 dl hvitvin

1 dl andekraft (har du ikke andekraft kan du koke ut pannen med litt vann, soyasus og worcestershire saus og blad med mangopureen)
1 bunt tynne vårløk
2 ss honning
1 ts finhakket chili
solsikkeolje
salt og pepper

Andebrystene trimmes for fett runt kantene. Skjær et rutemønster i fettsiden, men ikke i kjøttet. Gni brystene inn med salt og pepper. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne å middels varme i ca 8 - 10 min. til skinnet er sprøtt. Snu dem og stek ytterligere i noen minutter. Stekesjyen øses over av og til. Ta andebrystene ut av pannen og sett dem i hvilestilling. Slå ut fettet av pannen og kok ut pannen.

Mangoene skrelles. Den ene deles i passende biter (ikke for små). Fjern stenen fra den andre mangoen og kjør den til en tykk pure i en blender. I en kaserolle smeltes sukkeret til det blir som lys karamell. Tilsett eddiken og la den koke nesten helt inn. Tilsett hvitvinen og la denne koke neste helt inn også. Tilsett andekraften og finhakket ingefær. La det koke inn til ca halve mengeden før mangopureen tilsettes. Sil sausen godt og smak den til med saften fra en lime, salt og pepper. Virker sausen tykk, kan den spes ut med litt kraft eller vann.

Vårløk kuttes i 3-4 cm lange biter. Stek vårløk og mangobiter raskt i varm olje. Smelt honning og chili i en stekepanne, legg i de ferdige steke andebrystene og "glaser" dem på begge sider.

Skjær andebrystene i to på langs, for så å skjære hver del i trekantstykker. Fordel mangobiter og vårløk på varme tallerker. Legg på andebrystene og til slutt sausen. Vi serverte retten med ovnsbakte  mandelpoteter skjært i to. Smakte herlig!

Kommentarer

Populære innlegg