Tyttebærparfait

Dessverre har jeg slettet bildet.
Oppskriften er beregnet til 4 personer
2 dl Friske tyttebær
1 dl sukker                     dette kan erstattes med 2 1/2 dl tyttebærsyltetøy
1 dl melis
1 dl vann
4 eggeplommer
4 dl kremfløte

Tyttebær og sukker kokes i 10 min. Avkjøles.
Bland melis, eggeplommer og vann i en tykkbunnet kjele og la det tykne på svak varme under omrøring.
Ta kjelen av varmen og rør i kremen til den er kald. Tilsett tyttebærene og rør om.
Visp fløten. Røres forsiktig inn i eggeblandinga. Hell blandinga i en form somførst er skylt i kaldt vann. Sett i fryseren, minimum 2 timer før bruk.
Hvelves på serveringsfat. Dyppes først i varmt vann hvis parfaiten sitter fasst. Parfaiten må stå ei stund i romtemperatur før servering.

Kommentarer

Populære innlegg