Kalvegryte med spinat

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
750 g grytekjøtt av kalv
100 g bacon
smør til steking
salt og pepper
2 ts hvetemel
1/2 dl hvitvin
6 småløk eller sjalottløk delt i to
1 bit sellerirot i terninger
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2ss tomatpure
2-3dl kalvekraft
friske krydderurter, for eksempel timian og/eller rosmarin
1 liten pakke babyspinat
parmesant, høvlet
potetmos, pasta eller annet tilbehør

Kalvekjøttet skjæres i terninger og brunes i litt smør. Stekes i flere runder. Stek baconet sprøtt. Ha kjøtt og bacon i en passende gryte, krydre med salt og pepper og strø hvetemelet over. Tilsett hvitvin (kan eventuelt erstattes med kalvekraft om du ikke har hvitvin) og la kjøttet surre i ca 15 minutter.
Fres grønnsakene raskt i stekepannen og ha oppi gryten sammen med kalvekraft, hermetiske tomater, tomatpure og krydderet. La gryten putre på svak varme i ca ytterligere 30 minutter, eller til kalvekjøttet er passe mørt. Tilsett renset og vasket spinat, og gryteretten er ferdig når spinaten begynne å falle sammen, etter et par minutter. Serveres umiddelbart, med ønsket tilbehør og noen flak parmesan på toppen.

Kommentarer

Populære innlegg