Kveite med skalldyrsaus og kamskjell

4 porsjoner
Saus:
1 sjalottløk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
100 g skalldyrskall, f.eks reker, skjøkreps, hummer
1 ss tomatpurè
1 dl hvitvin
2 dl blåskjellkraft
1/2 dl kremfløte
Salt og pepper
Litt sitronsaft
----------

4 porsjoner risoni
12 asparges
4 ss crème fraîche
4 biter kveitefilet a 150 g
4 store kamskjell
Smør og olje til steking

Saus:
Surr løk og hvitløk med skall og tomatpurè i en kjele. Hell på vin, kraft og fløte og kok i 20 min. Sil sausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Kok risoni som anvist på pakken. Skjær opp asparges i biter og kok de sammen med risoni de siste 2 min. Sil fra vannet og rør inn crème fraîche i risonien. Smak til med salt og pepper.

Krydre fisk og kamskjell med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme og ha i olje og smør. Stek fisken gyllen på begge sider. Stek kamskjell ca 1 min. på hver side.

Kommentarer

Populære innlegg