Blåskjellsuppe

1 nett blåskjell
2 ss finhakket sjalottløk
1/4 neve timian
4 dl tørr hvitvin
1/2 fennikel
1 1/2 gulrot
1 squash
1/2 purre
aniskrydder
6 ss crème fraîche
1 ss smør
1 ss hvetemel
0,5 dl kremfløte

Ha olje i en gryte og fres sjalottløk, hvitløk og timian. Kutt fennikel, squash og gulrot i bittes må biter. Kutt purren i små biter. Varm opp olivenoljen i gryten og ha i fennikel og gulrotterninger. Etter ca 3 min. tilsettes squash og purre. Tilsett anis og kok til grøønnsakene er møre.
Skrubb blåskjellene. Hvis blåskjellene har åpnet seg, bank på dem og hvis de ikke lukker seg, kast dem. Ha blåskjellene i kokende hvitvin, legg på lokk og kok i ca 5 min eller til blåskjellene åpner seg.

Kommentarer

Populære innlegg