Cappuccinopannacotta med physalis med kokostrekk

Oppskrift fra Spisbedre
Oppskriften er for 8 personer
2 gelatinplater
1/2 vaniljestang
6 dl kremfløte
1 1/2 dl brunt sukker
2 ss espressopulver

Phusalis:
3/4 dl kokosmasse
1 dl sukker
2 ss vann
1 kurv physalis (ca 15 stk)

Legg gelantinen i bløt i kaldt vann i ca 5 min. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland fløte, brun farin, vaniljefrø og espressopulver i en kjele med varm opp til den første boblen dukker opp. Ta opp vaniljestangen. Rør inn gelantinen og la den smelte i fløteblandingen. Fordel blandingen i 8 porsjonsglass. La stå kjølig i minst 6 timer.

Physalis: Rist kokosmassen under omrøring i tørr panne til den har fått litt farge. Ha den over på et fat. Smelt sukkeret i vannet i en liten kjele. La det koke ved middels varme til laken får litt farge. Ta kjelen av platen. Brett forsiktig physalisbladene til side og dypp en frukt om gang, først i sukkerlake, deretter i kokosmasse. Pynt pannacottaen med resten av kokosen og server med physalis.

Kommentarer

Populære innlegg