Kalkunfilet på partyseng

Oppskriften er hentet fra Aperitif.

Du trenger til 6-8 personer:
1 kalkulfilet, ca 1,5 kg
1,5 kg partypoteter eller mandelpoteter i båter
1 pk bacon
1 fennikel i båter
1 persillerot
2 ss smør
3 ss smeltet smør
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1 dl søt chilisaus

Vask potetene godt, del i båter og legg dem i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør.


Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.

Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C.

Når det er ca 20 minuttene igjen av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen.

Sjekk om potetene er ferdige. Hvis potetene trenger lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.

Som tilbehør smaker det godt med kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.

Madeirasaus:
Oppskriften er hentet fra Aperitif.
1 løk

1 ss tomatpuré
3 ss hvetemel
7 dl kyllingkraft, evt. hønsebuljong
4 dl madeira
4 ss soyasaus
salt
½ ts pepper
4 ss smør Fremgangsmåte:

Løken finhakkes og freses  i smør i en kjele til den er blank.
Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.

Kommentarer

Populære innlegg