Fisk- og skalldyrsuppe

Oppskriften er hentet fra aperitif.no. Forøvrig er det en av de bedre fiskesuppene jeg har spist. Nyyyydelig.
1/2 kg ferske blåskjell
2 ss finhakket sjalottløk
1 1/2 dl hvitvin
6 dl fiskekraft
1 hel stjerneanis
6 dl fiskekraft + blåskjellkraft
1 hel stjerneanis
3 dl kremfløte
salt og hvit pepper
100 g steinbitt/breiflabb
eller annen hvit fisk
200 g laks/ørret filet
1 eggeplomme
ca. 200 g rensede reker
1-2 ss finhakket koriander
litt finhakket gressløk og chili

Kok blåskjellene. Kast de som ikke åpner seg. Fres sjalottløk og vårløk lett i smør. Hell på hvitvin og la det koke litt inn. Hell i fiske-/blåskjellkraften og en stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Rens og skjær fisken i passe biter og la den trekke i suppen. Ha i eggeplomme utrørt i litt av suppen (suppen må ikke koke). Rekene has i til slutt, de skal bare bli varme. Dryss over finklippet koriander, gressløk og chili.

Kommentarer

Populære innlegg