Kesamfromasj med tropisk salat

Antall posjoner: 6

Fromasj:
5 plater gelatin
1 dl tropisk juice
1 dl kremfløte
50 g sukker
2 dl Kesam vanilje
2 dl kremfløte

3 lysark/overheadark til kremmerhus + tape

Tropisk salat:
1/2 mango
1/2 banan
2 ananas ringer
1 kiwi
4 ss Tropisk juice

Karamellkurv:
80g sukker
80 g usaltet smør
4 ss hvetemel
1 ss glucose, evt. lys honning

Fromasj:
Gelantinen bløtes i kaldt vann i 5 min. Kok opp 1 dl kremfløte, sukker og 1 dl juice. Kryst vannet av gelantinen og smelt dem i den varme fløten/juiceblandingen. Ha dette over i en bolle. Når væsken er blitt fingervarm, piskes kesamen inn med en håndvisp. Visp resten av fløten (2 dl) til krem og vend inn i blandingen.

Lag kremmerhus av lysarkene ved å klippe arkene diagonalt slik at du får trekanter, form til kremmerhus og tape fast. Fyll kremmerhusene med fromasjen. Sett kremmerhusene med spissen ned i en bolle med sukker, slik at de står stødig. Sett så til avkjøling til massen har stivnet.

Tropisk salat:
Kutt frukten i biter og bland dem med juicen.

Karamellkurv:
Bland alle ingrediensene. Dekk en stekeplate med bakepapir. Bruk en teskje og legg røren i små topper på bakepapiret. Toppene skal være ca 1 cm i dameter. Pass på at det er minst 5 cm mellom dem. De flyter ut. Stek karamellkurvene ved 180 grader i ca 3 - 5 min. eller til de er gyldne. Det er lurt å lage en prøve først. La dem avkjøles litt på stekeplaten. Man skal kunne løfte dem av, men de må fortsatt være myke. Legg dem over en liten kopp, slik at du får formet dem til en kurv. La de stivne før du fjerner dem fra koppen.

Plasten fjernes fra fromasjen, karamellkurvene fylles med tropisk salat, danderes pent på en tallerken og pyntes med litt grønt

Kommentarer

Populære innlegg