Kamskjell med blomkål og rød pesto

6 porsjoner:
6 store kamskjell eller 12 små
1 ss olivenolje
6 små blomkålbuketter
6 ts rød pesto
2 sitronbåter
havsalt
nykvernet svart pepper

Rød pesto:
100 g soltørkede tomater i olje
1 ss pinjekjærner
20 g parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ts eddik 7%
nykvernet svart pepper
Hakk tomatene og hvitløken grovt, riv parmesanen. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det blir en ganske grov masse.

Kok blomkålbukettene møre i lettsaltet vann og la dem renne av seg.
Ha olivenolje i en panne på sterk varme og stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side. De skal være medium stekt, det si litt rå i midten. Dryss på litt salt og nykværnet pepper.
Legg blomkål og kamskjell på tallerkene og ha på litt rød pesto på blomkålen. Press noen dråper sitron saft på hvert kamskjell.

Kommentarer

Populære innlegg