Gratinerte lammemedaljonger

Antall porsjoner: 6
900 g lammefilet, renskåret

meierismør til steking
oregano
salt og pepper
Pommes Anna:
10-12 poteter
4 ss meierismør, smeltet
salt og pepper
1 hvitløksbåt, knust
Estragonsjy:
5-6 dl mørk kraft eller buljong
frisk estragon
2 dl rødvin
2 ss meierismør

Tilbehør:
flådde varme tomatbåter
sukkererter
stekt østerssopp

I stekeovnen: 225 grader C, ca. 10 minutter for kjøttet

I stekeovnen: 225 grader C, ca. 40 minutter i ildfast form for potetene

Skrell potetene og skjær dem i løvtynne skiver. Legg potetskivene i en ildfast form lagvis med smør, salt og pepper mellom lagene.La steke i stekeovnen til deer møre. Husk å ha plass til kjøttfatet i stekeovnen også!!

Tørk kjøttet godt og skjær i pene medaljongbiter. Brun kjøttet raskt ved høy temperatur i meierismør. La dem så stå ca. 10 minutter i forvarmet stekeovn. (hvor potetene har stått ca. 30 minutter!!).

Saus:
Ha rødvin i en kjele og la den koke nesten helt inn. Rør inn hakket estragon og kraft og kok opp. Visp inn smøret klattvis. Smak sausen godt til.

Oppskriften er hentet fra Aperitif.

Kommentarer

Populære innlegg