lørdag 19. juni 2010

Breiflabb rullet i bacon med sennep-potetmos og løkvinaigrette


Oppskriften er hentet fra Aperitif:


4 posjoner:

720 gram breiflabbfilet
Langskivet bacon til å kunne dekke hele breiflabben
1 potte fersk basilikum
salt og pepper


Senneppotetmos:
16 Gulløye-poteter, alternativt nordnorske mandel- eller bakepotet.
4 dl fløte
8 ss smør
8 ss Dijonsennep
salt og pepper

Løkvinaigrette:
4 finkuttet sjalottløk
1 fedd hvitløk
½ dl epleeddik
1 dl maisolje eller annen nøytral olje
1 dl ketchup
10 dråper worchestersaus
salt og pepper

Gulrøtter og spinat

Bruk et stykke plastfolie som er lengre enn breiflabbfileten som underlag. Legg på bacon tett i tett til det er like langt som fileten. Legg på fileten og dryss på salt og pepper. Dekk fileten med basilikumblader og rull alt inn i baconet.
 
Stek fileten litt på en stekepanne, deretter legges den i en form og stekes i ovnen ved 200 grader i ca 10-12 min. alt etter størrelsen på fileten.
 
Senneppotetmos:
Skrell og kok potetene i usaltet vann til de begynner å gå i stykker. Sil av vannet og tilsett litt fløte og et par spiseskjeer grov sennep. Mos alt.
Rett før servering smakes den til med salt, pepper og litt smør.
 
Løkvinaigrette:
Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen og smak til med salt og pepper.
 
Anrett breiflabben på tallerken med potetmos, gulrot, løk og spinat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar