Appelsinterte

Dessverre ingen bilde her. Oppskriften er beregnet på 6 - 8 personer.
Paideig:
200 g hvetemel
100 g smør
2 ss vann
1 ss sukker

Smuldre smør, mel og sukker. Tilsett 2 ss kaldt vann. Deigen arbeides lett sammen til en jevn ball. Sett til avkjøling i kjøleskapet minst 30 min.
2 appelsiner

Appelsinfyll:
200 g usaltet smør
finrevet skall av 1/2 appelsin
300 g sukker
4 egg
6 eggeplommer
30 g maismel
1/4 dl appelsinsaft

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en lav paiform med løs bunn, diameter 22 cm, med smør. Kjevle ut deigen 3 mm tykk og kle formen med deigen. Et bakepapir pensles med smør, den penslede siden trykkes mot deigen. Fyll i med tørkede erter for å holde bunnen nede. Stek paiskallet på 180 grader  i 10 - 15 min. Ta ut ertene. Sett formen på rist til avkjøling.
Appelsinfyllet lages ved å smelte smøret i en kjele og tilsette appelsinskallet. Ta kjelen av platen og sett den til side. Sikt sukkeret i en bolle, tilsett de hele eggene og eggeplommene og visp til du får en lys eggedosis. Hell den over i kjelen med smøret og appelsinskallet og sett den over middels varme. Rør hele tiden og la det koke opp. Ta kjelen av platen og hell fyllet på et lavt fat. Dekk overflaten med bakepapir og la fyllet stå i kjøleskapet til det er kaldt.
Forvarm grillen til middels varme, pisk appelsinfyllet glatt, spre det ut i terteskallet og glatt til overfalten. Dryss sukkeret jevnt over toppen. Dekk tertekantene med aluminiumsfolie og sett terten under grillen til karamellisering. Avkjøl, sett den deretter i kjøleskapet til den skal serveres.
Skjær topp og bunn av en appelsin. Sett appelsinen på en skjærefjel og skjær av det ytre skallet og det hvite helt inn til appelsinskjøttet mens du følger appelsinformen. Etterskjær slik at du får med eventuelt mer hvitt som står igjen. Ta appelsinen i hånden og skjær forsiktig ut hvert appelsinsegment mens du lar veggene stå igjen. Gjenta med den andre appelsinen. Legg to appelsinsegmenter på hver terteskived du serverer.

Kommentarer

Populære innlegg