Torske- og hummerhale terrin


Oppskriften er til 7 personer:
Terrin:
350 g torskefileter
100 g hummerhaler
1 3/4 dl kremfløte
3 ss frisk dill
2 ss frisk persille
1 3/4 dl tørr hvitvin
2 ss havsalt
1 ts pepper
3 store egg

Saus:
5 ss hakket purre
1 sitron
1/2 boks creme fraiche

Tilbehør:
175 g frisk spinat
1-2 baguette

Terrin: Ha alle ingrediensene untatt eggene og halvdelen av hummerhalene i en kjøkkenmaskin og kjør til en finhakket masse. Vend inn eggene og de resterende hummerhalene.
Hell massen i en bakeform som du plasserer i langpannen og hell i vann i langpannen. Du kan også bruke posjonsformer. Bak ved 180 grader i 1 time ved stor form, eller 20-30 min. ved posjonsformer.

Saus: Hakk purreløken. Press sitron og rør sitronsaften med creme fraiche og den hakkede purren.

Servering: Ta terrinen ut av formen og skjær den i skiver. Legg litt av den rå spinaten på en tallerken, plasser en til to skiver på spinaten. Legg litt saus rund, bruk en spiseskje. Server med baguette til.

Kommentarer

Populære innlegg