Torske- og hummerhale terrin
Oppskriften er til 7 personer:
Terrin:
350 g torskefileter
100 g hummerhaler
1 3/4 dl kremfløte
3 ss frisk dill
2 ss frisk persille
1 3/4 dl tørr hvitvin
2 ss havsalt
1 ts pepper
3 store egg
Saus:
5 ss hakket purre
1 sitron
1/2 boks creme fraiche
Tilbehør:
175 g frisk spinat
1-2 baguette
Terrin: Ha alle ingrediensene untatt eggene og halvdelen av hummerhalene i en kjøkkenmaskin og kjør til en finhakket masse. Vend inn eggene og de resterende hummerhalene.
Hell massen i en bakeform som du plasserer i langpannen og hell i vann i langpannen. Du kan også bruke posjonsformer. Bak ved 180 grader i 1 time ved stor form, eller 20-30 min. ved posjonsformer.
Saus: Hakk purreløken. Press sitron og rør sitronsaften med creme fraiche og den hakkede purren.
Servering: Ta terrinen ut av formen og skjær den i skiver. Legg litt av den rå spinaten på en tallerken, plasser en til to skiver på spinaten. Legg litt saus rund, bruk en spiseskje. Server med baguette til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar