Ingefærglassert viltfilet med jordskokk-/eplepure


Oppskriften er beregnet på 4
Ingefærglasert viltfilet:
50 g ingefær
1 dl vann
4 ss sukker
600 g reinsdyrfilet, rådyr eller hjort
2 ss smør
2 ss solsikkeolje
1 hvitløksbåt

Jordskokk-/eplepuré:
200 g jordskokk
3 middels stor emandelpoteter
1 sjalottløk
1 ss smør
2 dl melk
2 dl matfløte
1 eple
1 s créme fraische

Eplesky:
2 dl eplejuice
3 ss balsamicoeddik
2 sjalottløk
3 dl mørk kraft
1 ss masennamel
1 ss smør

Kutt Ingefær i tynne skiver. Kok ingefær med sukker og vann til den blir blank og gjennomsiktig. Brun fileten godt i smør og olje. Pensle fileten med ingefær og bak kjøttet videre i ovn ved 120 grader C til den er rosa i midten, ca 10 -15 min.

Jordskokk-/eplepuré:
Vask og skrell jordskokk og poteter. Del i biter og kok i lettsaltet vann. Finhakk sjalottløk og skrell eplet og del i biter. Kok eplebitene i litt vann. Hell vannet av jordskokk og potet og damp dem tørre. Mos, ha i smør, melk og fløte og rør det glatt. Tilsett løk og eplebiter. Rør og avrund med litt creme fraiche.

Eplesjy:
Finhakk sjalottløk. Reduser juice og balsamico med sjalottløk til det gjenstår 2-3 ss av mangden. Tilsett kraften og kok til du får god smak. Vil du ha litt tykkelse på sjyen tilsetter du litt maisenna. Pisk inn smør og smak evt. til med salt.

Kommentarer

Populære innlegg