Lammeragu med rotgrønnsaker

Dette var hovedrett hos Anne.
800 g renskåret lammekjøtt fra nakke eller bog
2 ss smør
1-2 ss hvetemel
2 dl rødvin
6 dl lys kraft eller vann
1 ss tomatpuré
1 lite laurbærblad
1 hvitløkfedd
salt, nykværnet pepper
1 kvast timian
2 persillerøtter
1/2 sellerirot
2 gulrøtter og 2 løk

Skjær kjøttet i passende stykker og vend dem i mel. Brun dem godt i smør i en kjele. Slå over rødvin og vann/kraft. Tilsett tomatpuré, laurbærblad, hvitløk, salt, pepper og timian. La alt småkoke i ca to timer under lokk. (Det er lov å lukte av og til - det lukter nemlig himmelsk).

Rens og skjær grønnsakene i ønsket størrelse. La grønnsakene koke med i de siste 20 minuttene. Ta opp kjøtt og grønnsaker. Kok inn sausen til passe tykkelse. Smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen. Legg i kjøtt og grønnsaker igjen og varm forsiktig opp. Server med potetpuré.

Kommentarer

Populære innlegg