Karamellpudding med appelsiner og nøtter

Beregnet for 6 porsjoner
6 dl melk
1/2 vaniljestang
70 g sukker
4 egg
2 eggeplommer
Karamellsaus
50 g hasselnøtteflak eller andre nøtteflak
150 g sukker
1 dl nypresset appelsinsaft
2 ss Grand Marnier, evnt. Drambuie
Begynn med sausen: Smelt sukkeret i en kasserolle til brun karamell. Tilsett nøtter, saft og likør. Kok til alt sukkeret er oppløst i væsken. Kok inn til sausen får konsistens som sirup. Hell sausen i porsjonsformer, gjerne tekopper, eller i en bolle som rommer en liter.
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Kok opp melken med vaniljestangen og frøene. Bland sukkeret, eggene og eggeplommene. Ta kjelen vekk fra platen. Bland melk og egg godt. Sil blandingen. Hell massen i formene med karamellsausen.
Stek formene i vannbad i stekeovn ved 120-130 grader C til massen stivner. Tiden er avhengig av formenes størrelse. Når puddingen er skjelvende og geleaktig, er den ferdig.
Server desserten med pisket kremfløte og ristede nøtter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar