Karamellpudding med appelsiner og nøtter

Denne desserten lagde vi hos Anne.

Beregnet for 6 porsjoner

6 dl melk
1/2 vaniljestang
70 g sukker
4 egg
2 eggeplommer
Karamellsaus
50 g hasselnøtteflak eller andre nøtteflak
150 g sukker
1 dl nypresset appelsinsaft
2 ss Grand Marnier, evnt. Drambuie
Begynn med sausen: Smelt sukkeret i en kasserolle til brun karamell. Tilsett nøtter, saft og likør. Kok til alt sukkeret er oppløst i væsken. Kok inn til sausen får konsistens som sirup. Hell sausen i porsjonsformer, gjerne tekopper, eller i en bolle som rommer en liter.

Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Kok opp melken med vaniljestangen og frøene. Bland sukkeret, eggene og eggeplommene. Ta kjelen vekk fra platen. Bland melk og egg godt. Sil blandingen. Hell massen i formene med karamellsausen.
Stek formene i vannbad i stekeovn ved 120-130 grader C til massen stivner. Tiden er avhengig av formenes størrelse. Når puddingen er skjelvende og geleaktig, er den ferdig.
Server desserten med pisket kremfløte og ristede nøtter.

Kommentarer

Populære innlegg