Asparges med hollandaise


Forrett som vi lagde hos Anne, er beregnet til 4 personer.

12 asparges
3 eggeplommer
saften av en halv sitron
200 g smør i terninger
8 skiver skinke
50 g pinjekjerner
50-100 g parmesan
salt og pepper

Bryt av nederste delen av aspargesen og kok dem i godt saltet vann i 1 1/2 - 2 min. Kok opp vann i en kjele. Pisk eggeplommene og sitronsaften i en bolle som tåler kokende vann. Ta kjelen med kokende vann av platen og sett bollen med eggeplommene og sitronsaften oppi kjelen.
Pisk helt til det begynner å tykne (det kan ta fem-syv min). Fortsett å piske og ha i litt og litt av smøret. Server på hver tallerken tre asparges rullet i skinke på en seng av saus. Pinjekjerner ristet lett i tørr panne over middels varme til de så vidt begynner å ta farge. Fordel dem på tallerkenene. Høvle over litt parmesan og smak til med salt og nykværnet pepper.

Kommentarer

Populære innlegg