Små fruktkaker med ostekrem


Dekorbunn:
100 g usaltet smør
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g melis
3 små egg
60 g glukosesirup (fås på apoteket) eller lys honning
2 ss melk
3 ss mandelflak

Tilberedning: 2 bakeplater 30 x 25 cm. Forvarm stekeovnen til 180 C. Smelt smøret og sett det til avkjøling i romtemperatur.
Kjør alle ingrediensene bortsett fra smør og mandelflak til en glatt røre i matprosessor.
Når smøret er fingervarmt, tilsettes det i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet.
Smør røren på bakepapir i et ca 3 mm tykt lag. Dryss mandelflak på røren. Stek hver bunn midt i ovnene ca 7 minutter til den er gyllen. Det er viktig ikke å steke for mye, da blir bunnen sprø og vanskelig å bøye.

Ostemasse
1 beger rømme
1 boks fløte
1 boks Philadelphiaost naturell
1 pakke gul gele
Lag geleen som beskrevet på pakken, men med halv mengde vann. Avkjøl
Bland rømme, fløte og philadelphiaos i en bolle og pisk det til stiv krem. Bland i den avkjølte geleen. Settes kjølig.

Pynt
Frukt/bær, gele (rød eller gul, laget etter anvisning på pakken)

Montering
Stikk ut rundinger av dekorbunnen med runde aluminiumsformer. Kle frmene med plast på innsiden, og plasser dem på et brett kledd med bakepapir. Dekk bunnen i hver form med dekorbunn. Skjær så striper av dekorbunnen (ca 4 cm høye) og kle formene på innsiden.
Hell ostemasse opp i hver form slik at det er igjen ca 1 cm opp til kanten av dekorbunnen. Sett til vakjøling - gjerne i fryseren.
Når ostekremen har stivnet litt, pyntes formene med frukt og glaseres med gele.

Kommentarer

Populære innlegg