Gourmetkalv

Beregnet for 6 personer
900 g indrefilet av kalv
75 g ristede pinjekjærner
1 1/2 ss smør
1 1/2 ts dijonsennep
18 scampi

Majones
3 eggeplommer
3 ss grov sennep
3 ts karri
3 ss vann
6 dl olje
3 ss epleeddik
3 ss hakket eple
3 ts hakket sjalottløk
salt og pepper

Potetkrokett
600 g potet
3 eggeplommer
3/4 dl fløte
1 1/2ss hakket purreløk
salt og pepper
150 g brødsmuler

Grønnsaker
2 pkt sukkererter
1 blomkålhode eller de grønnsakene du liker best
Kjør egg, sennep, eddik og vann med stavmikser og hell i oljen i en tynn stråle til majonesen tykner.
Fres finhakket eple i smør sammen med sjalottløk og karri. Avkjøl epleblandingen og bland den i majonesen. Smak til med salt og pepper.

Renskjær filet og skjær den i seks like store biffer. Svi av filetene på en varm stekepanne med smør til de er pent brune. Sett dem med snittflaten på et stekbrett. Krydre med salt og pepper.
Hakk pinjekjærner grovt og bland dem med smør og sennep. Hell blandingen på tooppen av biffene. Stek biffene ferdig i ovn ved 180 g i ti minutter.

Kok potetene helt møre i vann uten salt. Hell av vannet og mos dem. Tilsett resten av ingrediensene, utenom brødsmulene. La alt bli helt kaldt og form mosen til pølser. Rull pølsene i brødsmulene og stek dem i rikeli gmed brusende varmt smør til de er brune rundt det hele. Stek dem så fem min. i ovn.

Grill scampiene lett i varmt smør og krydre med salt og pepper. Anrett biffene på sukkerertene med klatter av majones rundt med scampiene stående oppi. Legg noen fine blomkålbuketter rundt og server med srpø potetkroketter.

Kommentarer

Populære innlegg