Urtegratinert torsk

Det ble torsk til hovedrett hos Ragnhild også. Og hvorfor ikke, fisk er god mat og kan varieres med det meste. Oppskriften er basert på 4 personer.

800 g torskefilet uten skinn og bein, helst tykk ryggfilet
salt og pepper
1 dl god kalvekraft
persille

Urteskorpe:
6 skriver lof uten skorpe
1 finhakket hvitløksfedd
2ss finhakket persille
2 ss finhakket basilikum
2 ss grovhakkede mandler
2 ss revet parmesanost

Smørdampede gulrøtter:
3 gulrøtter i staver
1 ss smør
1 dl vann
3 ss sitronsaft
1 ts finhakket gressløk
salg og pepper

Slik gjør du:
Skjær loffen i terninger, og tørk i stekovnen på 130 grader uten at de tar farge. Ha terningene i en food processor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og Parmesanost. Kjør sammen til en grønn, jevn mos. Øk varmen i stekovnen til 225 grader. Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene. Sett formen i ovnen og stek ca 10 minutter (vi stekte til urteskorpen tok farge - ca 20 min. Det gjorde ingen ting, for fisken lå så tett i formen og den ble ikke tørr). Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over gressløk. Kok opp kalveskjy og pisk inn terninger med smør. Ha i persille og sever fisken med kokte poteter eller potetmos og kalvekraft. Kalvekraft kan byttes ut med hollandaise.

Kommentarer

Populære innlegg