Potet og purresuppe med pepperonipølse

I oppskriften er det brukt reker, men Ragnhild hadde smakt suppen med pepperonipølse og det smakte godt.
Dette trenger du til 4 personer:
200 g melne poteter i skiver, ca 4 dl
300 g finhakket purre, ca 3 dl
12 dl grønnsakbuljong
2 ts salt
4-6 ss matfløte
150 g rensede reker eller strimlet pepperonipølse
2 ss hakket persille eller gressløk

Kok poteter og purre i grønnsakbuljong til potetene moses. Mos poteter og purre til en jevn suppe. Tilsett mer grønnsakbuljong eller vann dersom suppen blir tykk. Tilsett fløte og smak til med salt og ev. litt nykvernet pepper. Pisk opp suppen med en stavmikser rett før servering. Tilsett reker eller strimlet pepperonipølse og dryss over gressløk eller persille. Spe suppen med mer grønnsakkraft og/eller fløte hvis den er for tykk. Vi pyntet også med syltynne strimler av gulrøtter. Smakte deilig.

Kommentarer

Populære innlegg