Herlig mat hos Ragnhild i mars



Vi avsluttet måltidet hos Ragnhild med en lekker dessert. Vi opplevde filodeigen som litt seig, muligens hadde det vært bedre med et tynt lag med butterdeig. Du trenger følgende:
1 mateple, 1 moden pære,
2 ss nypresset sitronsaft
4 ss smeltet smør
4 filodeigark, tin hvis fryst
2 ss aprikossyltetøy
1 ss appelsinjuice uten tilsatt sukker
1 ss finhakkede pistasjmandler
1 ts melis, til dryss
vaniljesaus til servering. Vaniljeis er også godt.


Fremgangsmåte: Stikk ut kjernehuse tpå eplet og pæren, og skjær fruktkjøttet i tynne skiver. Vend skivene i stironsfaten for åhindre misfaring. Smelt smøret i en kjele over svak varme.

Del hvert filodeigark i fire, og dekk dem med et rent fuktig kjønnekhåndkle. Pensle fire teflonbelagte porsjonsformer, ca 10 cm i diameter med litt av det smeltede smøret.
Pensle fire små deigflak med smeltet smør, klem dem det første laket ned i en form. Legg de tre andre deigflakene opp i litt andre vinkler. Gjenta de de tre ande filodeigarkene, og gjør i stand de tre andre paiene.
Anrett eple- og pæreskivene (annenhver) midt i hver form. Bruk fingrene, og lag et pent bølgemønster i deigkantene hele veien rundt.

Rør sammen appelsinsaften og aprikossyltetøyet til en glatt blanding, og pensle frukten med blandingen. Stek paiene i forvarmet ovn ved 200 grader C i 12-15 minutter. Dryss pistasjmandler over paiene, pynt med et lett melisdryss, og server paiene varme rett fra ovnen med vaniljesaus og vaniljeis til.

Kommentarer

Populære innlegg