Forrett: Hot News


Denne oppskriften er funnet i Glad i Mat nr 3, 2006. Oppskriften er til 4 personer.

200 g kongekrabbe, kokt
1oog kremfløte
salt, kajenne, lime
frisk koriander
100 g grovhakkede friske reker
2 tomater
1/2 agurk
3 vårløk
1/2 kopp hakkede reker
olivenolje/koriander
salt og pepper

Skum: Litt følte og koriander kjøres til skum med en stavmikser. Ha de på like før servering.


Kjør krabbekjøttet med salt til farse i food processor. Spe med 100 g fløte underveis. Tilsettlitt kajenne, press i lime og bland inn koriander. hakk reken grovt og vend dem inn i farsen. Smak til. Has i porsjonsformer og stekes i vannbad ved 70-60 gr varme, ca 10 min.

Skåll tomatene, flå dem og del i to. Fjern alle kjerner og skjær kjøttet i små terminger. Skrell agurk, del i to på langs og fjern kjerner med teskje. Skjær i små terninger. Finstrimle vårløk og skjør i småbiter. Bland sammen tomat, agurk, reker og vårløk. Rør inn litt olje og koriander. Has som et lag oppå krabbe/rekefarsen i formene.

Kommentarer

Populære innlegg